Grove polarbrød

Hjemmelagde polarbrød har langt bedre holdbarhet enn dem du kjøper i butikken, og smaker i tillegg enda bedre! Oppskriften gir ca. 24 polarbrød.

Ingredienser

  • 150g havremel/finmalt havregryn
  • 350g sammalt hvete, finmalt*
  • 150g sammalt rug, finmalt*
  • 300g siktet hvetemel
  • 1/2 pose (ca. 7 g) tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts havsalt
  • 4,5 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl nøytral matolje (f.eks. vita hjertego’ optimal, solsikkeolje eller lignende)
  • *Andre typer finmalt grovt mel fungerer også fint, så lenge det blir 500g til sammen

Oppskrift

Ha melk og vann i en kjele, og varm opp blandingen til den er lunken. I mellomtiden blander du alt det tørre i en bakebolle. Ha melkeblandingen og olje over i bakebollen, og kjør det på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet. Øk deretter til middels hastighet. Deigen skal eltes ca. 10 minutter totalt. Deigen skal da være smidig og fin. Sett deigen til heving i ca. 1 time på et lunt sted.

Ha deigen over på et bakebord og del den i to. Del deretter hvert emne i ca. 12 jevnstore biter og form dem til boller. Deretter kjevles bollene flate. De skal ha en tykkelse på ca. 1/2 cm og 10-11 cm i diameter. Ha dem over på en bakeplate kledd med bakepapir og lag små hull med spisepinner eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca. 9-10 minutter, eller til de er gyldne under og gjennomstekte. Avkjøles på rist under et klede, slik at de holder seg myke. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg