Hjemmelagde polarbrød har langt bedre holdbarhet enn dem du kjøper i butikken, og smaker i tillegg enda bedre! Oppskriften gir ca. 24 polarbrød.
Ingredienser
- 150g havremel/finmalt havregryn
- 350g sammalt hvete, finmalt*
- 150g sammalt rug, finmalt*
- 300g siktet hvetemel
- 1/2 pose (ca. 7 g) tørrgjær
- 1 ts sukker
- 1 ts havsalt
- 4,5 dl melk
- 2 dl vann
- 1 dl nøytral matolje (f.eks. vita hjertego’ optimal, solsikkeolje eller lignende)
- *Andre typer finmalt grovt mel fungerer også fint, så lenge det blir 500g til sammen
Oppskrift
Ha melk og vann i en kjele, og varm opp blandingen til den er lunken. I mellomtiden blander du alt det tørre i en bakebolle. Ha melkeblandingen og olje over i bakebollen, og kjør det på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet. Øk deretter til middels hastighet. Deigen skal eltes ca. 10 minutter totalt. Deigen skal da være smidig og fin. Sett deigen til heving i ca. 1 time på et lunt sted.
Ha deigen over på et bakebord og del den i to. Del deretter hvert emne i ca. 12 jevnstore biter og form dem til boller. Deretter kjevles bollene flate. De skal ha en tykkelse på ca. 1/2 cm og 10-11 cm i diameter. Ha dem over på en bakeplate kledd med bakepapir og lag små hull med spisepinner eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca. 9-10 minutter, eller til de er gyldne under og gjennomstekte. Avkjøles på rist under et klede, slik at de holder seg myke.