Grove scones

Grove scones er superenkelt å lage, og tar ikke lenger tid enn det tar å varme opp ovnen + steking. Scones er rundtstykker bakt med bakepulver istedenfor gjær, og trenger dermed ikke heving. Kjempefint å slenge sammen når som helst, enten det skulle være til frokost, lunsj, kveldsmat, ved siden av middagen eller når du får lyst på noe godt. Scones skal egentlig være rund og flat på størrelse med en asjett, for så å deles opp i trekanter ved servering, men jeg bruker heller to spiseskjeer til å forme små boller/rundstykker, da dette går enda fortere, ettersom deigen blir ganske klissete.

Når det gjelder smakstilsetninger i scones er det kun fantasien som setter grenser. Noen forslag er revet appelsinskall og sjokoladebiter, bær, rosiner, ulike typer frø, ost eller ulike typer krydder. Varier smaken etter hva du skal bruke dem til! Hvilke melsorter jeg bruker varierer litt etter hva jeg har i skapet, men her har du i hvert fall en enkel grunnoppskrift. Oppskriften gir åtte scones. 

Ingredienser

  • 1,5 dl hvetemel 
  • 1 dl sammalt hvete, fin 
  • 1 dl sammalt rug, fin 
  • 0,5 dl havregryn, lettkokte
  • 1 ss bakepulver 
  • 1-2 ss sukker/sukrin gold (kan sløyfes)
  • 4 ss frø (f.eks. solsikkekjerner eller gresskarfrø, kan sløyfes)
  • 2 dl vann eller melk 
  • 2 ss nøytral olje 
     

Oppskrift

Sett ovnen på 250 grader, over- og undervarme. Ha alt det tørre (og eventuelle smakstilsetninger) i en bakebolle og bland godt. Tilsett deretter væsken og oljen og rør deigen raskt sammen med en skje eller sleiv. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig – da blir den veldig klissete.

For å lage scones på den tradisjonelle måten: del deigen i to og form to runde emner. Legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir og bruk en skarp, melet kniv til å lage to dype snitt i kryss på hvert av emnene

For en raskere versjon: bruk to spiseskjeer til å forme runde boller og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir. Trykk dem gjerne litt flate med baksiden av skjeen.

Stekes ved 250 grader, midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til du får en hul lyd når du banker litt forsiktig på undersiden av dem. Avkjøles på rist. Scones nytes best når de er nystekte. Skal du ikke spise dem med en gang vil jeg anbefale å fryse dem. Ta dem opp litt før du skal spise dem og la dem tine litt i ovnen på varmluft, og de vil smake nystekt igjen. Server med litt smør, krem, syltetøy, skinke eller annet godt pålegg og nyt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg