Rødbetesuppe

Rødbete er en typisk grønnsak som regnes som “supermat”, og anbefales av kostholdseksperter. I tillegg til at den er rik på kostfiber og vitaminer (folat, B, C, E), inneholder den også flere mineraler som kalsium, kalium, jern, magnesium og sink. Det sies også at et høyt inntak av rødbete vil kunne minske sjansene for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Til slutt (og kanskje viktigst av alt): den gir en utrolig god smak! I dag har det vært skikkelig høstvær, og da er det lite som smaker bedre en skikkelig god og varm suppe. Oppskriften passer til 3-4 personer. 

Ingredienser

  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 100g poteter
  • 650g rødbeter
  • Olje eller smør til steking
  • 1 liter vann
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • Lime, salt og pepper etter smak
  • Creme fraiche til servering
     

Oppskrift

Skrell og hakk løk og hvitløk. Ha litt smør/olje i en kjele og la løk og hvitløk surre i ca. 5 minutter.

Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt grønnsakene i grove terninger. Ha dem deretter i kjelen sammen med løken og hvitløken, og la det hele surre på lav varme i ca. 10 minutter. Tilsett deretter buljongterninger og vann, og la suppen koke i 30-40 minutter (eller til grønnsakene har blitt møre) med lokket på.

Kjør suppen jevn og fin med en stavmikser og smak til med litt limesaft, salt og pepper. Server suppen toppet med litt creme fraiche, og gjerne litt friske krydderurter hvis du har det. Server gjerne litt godt brød ved siden av, for eksempel dette

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg