Torsk med brokkoliris og ananas-salsa

De aller fleste er kanskje kjent med blomkålris, enten man bare har hørt om detter eller har prøvd det ut. Men har du prøvd brokkoliris? Det lages på samme måte, og er like godt (forutsatt at du er like glad i blomkål og brokkoli). I tillegg gir det fin farge på middagstallerkenen, noe som passer perfekt for en som meg, som “spiser med øynene”. Dagens fiskemiddag er ovnsbakt torsk med brokkoliris, ananas-salsa og spicy soyasaus. Enkel, sunn, rask og god hverdagsmat! 

Til en porsjon trenger du: 

  • Ca. 150g torskefilet 
  • 150g brokkoli
  • 2-3 ss vann 
  • Limesaft 
  • Salt og pepper 
  • 2-3 gode ss rømme/creme fraiche 
  • Sesamfrø 
  • Litt ekstra lime til servering, kan sløyfes
  • En porsjon ananas-salsa 
  • Spicy soyasaus (oppskrift fra Trines Matblogg her)

Begynn med å lage ananas-salsa og spicy soyasays, dekk til og sett kaldt frem til servering.

Sett ovnen på 200 grader. Riv brokkoli på den grove siden av et rivjern eller kjør den raskt i en blender med knivblader. Ha brokkolirisen i en vid kjele sammen med vann og krydre med salt og pepper. Varm opp på svak varme.

Krydre torsken godt med ønsket krydder, sett inn i ovnen og la den steke i 8-12 minutter (avhengig av tykkelse), eller til den så vidt flaker seg. Fordel sesamfrø utover et lite stykke bakepapir og la dem ristes noen minutter i ovnen sammen med torsken (kan også gjøres i tørr stekepanne).

Smak til brokkolirisen med lime, eventuelt mer salt og pepper. Vend inn rømme/creme fraiche (dette kom dessverre ikke med på bildet), og anrett brokkoliris, torsk og ananassalsa på en tallerken. Press litt fersk limesaft over fisken og topp det hele med ristede sesamfrø og spicy soyasaus. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg