Oppskriften gir tre baguetter
- 100g havremel/malt havregryn
- 100g sammalt hvete grov
- 50g sammalt hvete fin
- 250g hvetemel
- 1/2 pose (6g) tørrgjær
- 3,5dl kaldt vann
- 1 ss mager kesam
Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett deretter vann og mager kesam, og kna sammen til en jevn og fin deig. Del deigen i tre like store deler og form tre pølser på lengde med en langpanne. La dem heve i kjøleskapet over natten.
Ta baguettene ut fra kjøleskapet ca. en time før de skal stekes. Lag snitt med en skarp kniv og pensle med litt vann for å få en sprø overflate. Stekes ved 220 grader i ca. 15 min. La baguettene avkjøles på rist.
Ha på ønsket pålegg, eller spis dem som de er! Supre som tilbehør til suppe eller en god salat, eller med pålegg. Her har jeg fylt baguetten med kalkunpålegg med paprikakrydder, ost, salat, agurk og paprika.
0 kommentarer