Oppskrift til 2 personer
Byggrynsalat
- Ca. 1,5 dl byggryn
- 1 liten blomkål
- 200g sellerirot
- 1 ss olje
- 1/2-1 ts cayennepepper
- 1 grønt eple
- 2 laksefileter
Dressing
- Saften fra 1 sitron
- 1,5 ss olje
- 1,5 ss akasiehonning
- 1 neve frisk koriander
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper etter smak
Byggrynene må ligge en stund i vann før du starter. La dem gjerne ligge natten over, eller minst 6 timer. Ha byggrynene over i en sil og skyll dem godt. Kok opp 3 dl vann sammen med litt havsalt. Ha i byggryn og la dem småkoke i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 220 grader. Skrell og kutt sellerirot i små terninger og del blomkålen i små trær. Prøv å få omtrent samme størrelse på blomkål- og sellerirotbitene. Ha dem på et stekebrett og ha over olje og cayennepepper. Stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i ca. 15 minutter.
Ha sitronsaft, olje, honning, koriander, hvitløk, salt og pepper i en liten blender eller stavmikser, og kjør til du har en jevn blanding. Skrell og skjær eplet i terninger. Til slutt blander du eple, sellerirot, brokkoli, byggryn og sitrondressing. Server med nystekt laks, og gjerne et ekstra dryss frisk koriander.