Byggrynssalat med laks og sitronedressing

Oppskrift til 2 personer

Byggrynsalat

  • Ca. 1,5 dl byggryn
  • 1 liten blomkål
  • 200g sellerirot
  • 1 ss olje
  • 1/2-1 ts cayennepepper
  • 1 grønt eple
  • 2 laksefileter

Dressing

  • Saften fra 1 sitron
  • 1,5 ss olje
  • 1,5 ss akasiehonning
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper etter smak 

 

Byggrynene må ligge en stund i vann før du starter. La dem gjerne ligge natten over, eller minst 6 timer. Ha byggrynene over i en sil og skyll dem godt. Kok opp 3 dl vann sammen med litt havsalt. Ha i byggryn og la dem småkoke i ca. 30 minutter. 

Sett ovnen på 220 grader. Skrell og kutt sellerirot i små terninger og del blomkålen i små trær. Prøv å få omtrent samme størrelse på blomkål- og sellerirotbitene. Ha dem på et stekebrett og ha over olje og cayennepepper. Stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre. 

Senk ovnstemperaturen til 200 grader. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i ca. 15 minutter.

Ha sitronsaft, olje, honning, koriander, hvitløk, salt og pepper i en liten blender eller stavmikser, og kjør til du har en jevn blanding. Skrell og skjær eplet i terninger. Til slutt blander du eple, sellerirot, brokkoli, byggryn og sitrondressing. Server med nystekt laks, og gjerne et ekstra dryss frisk koriander. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg