Byggrynssalat med laks og sitronedressing

Oppskrift til 2 personer

Byggrynsalat

  • Ca. 1,5 dl byggryn
  • 1 liten blomkål
  • 200g sellerirot
  • 1 ss olje
  • 1/2-1 ts cayennepepper
  • 1 grønt eple
  • 2 laksefileter

Dressing

  • Saften fra 1 sitron
  • 1,5 ss olje
  • 1,5 ss akasiehonning
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper etter smak 

 

Byggrynene må ligge en stund i vann før du starter. La dem gjerne ligge natten over, eller minst 6 timer. Ha byggrynene over i en sil og skyll dem godt. Kok opp 3 dl vann sammen med litt havsalt. Ha i byggryn og la dem småkoke i ca. 30 minutter. 

Sett ovnen på 220 grader. Skrell og kutt sellerirot i små terninger og del blomkålen i små trær. Prøv å få omtrent samme størrelse på blomkål- og sellerirotbitene. Ha dem på et stekebrett og ha over olje og cayennepepper. Stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre. 

Senk ovnstemperaturen til 200 grader. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i ca. 15 minutter.

Ha sitronsaft, olje, honning, koriander, hvitløk, salt og pepper i en liten blender eller stavmikser, og kjør til du har en jevn blanding. Skrell og skjær eplet i terninger. Til slutt blander du eple, sellerirot, brokkoli, byggryn og sitrondressing. Server med nystekt laks, og gjerne et ekstra dryss frisk koriander. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg