Saftig focaccia

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1-2 ss honning
  • 9,5 dl lunkent vann

Oppskrift

Sikt mel og gjær sammen i to omganger. Dette er med på å gjøre foccaciaen mer luftig. Tilsett deretter sukker og salt og bland godt. Rør ut honningen i vannet, tilsett vannet i melblandingen og bland godt, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin (jeg bruker K-spaden på kenwoodmaskinen, ettersom deigen blir veldig løs).* Dekk til bakebollen med plast og et kjøkkenhåndle og la den heve i ca. 1 time.

Ha den ferdighevede deigen i en langpanne kledd med bakepapir og bruk en slikkepott til å dra den godt ut i kantene. Ha litt olje på fingrene og lag groper i foccaciaen. Ha deretter over godt med olivenolje. Husk at det er olivenoljen som gjør foccaciaen ekstra saftig, så ikke vær redd for å bruke for mye. Topp deretter med ønsket krydder, f.eks. en blanding av havsalt, timian, rosmarin, basilikum, oregano og hvitløk.

La foccaciaen etterheve i ca. 15 minutter, før den stekes ved 220 grader i 15-20 minutter midt i ovnen, til den har fått en gyllen skorpe.

*Tips: det er også veldig godt å ha oliven eller soltørkede tomater i mindre biter i deigen. Dette røres eventuelt inn i deigen før den settes til heving. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg