Halvgrove pitabrød

Personlig er jeg veldig glad i Hattings grove pitabrød med spelt, men disse er enda bedre! De er kjempegode på smak, og må rett og slett bare prøves. Pitabrødene blåser seg fint opp i ovnen slik at det dannes en luftlomme som kan fylles med det du liker best. Oppskriften gir 12 pitabrød.

Ingredienser

7,5 dl hvetemel

2,5 dl sammalt hvete, fin

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

4,5 dl lunkent vann

1/2 pose tørrgjær

Oppskrift

Rør ut gjæren i litt av vannet før du tilsetter resten av vannet, olje og salt. Ha i melet og kjør i en kjøkkenmaskin til du får en jevn og smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel eller vann hvis det er nødvendig. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 30 minutter.

Del deigen i 12 emner og form dem til boller og la dem etterheve noen minutter under plast på bakebenken. Kjevle deretter bollene runde og flate før de legges på et stekebrett kledd med bakepapir (4 på hvert brett). La dem etterheve i minst 10 minutter. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 9-12 minutter. Følg godt med mot slutten så ikke de blir brent på toppen. Avkjøles på rist.

Vi fylte pitabrødene med hjemmelaget pulled pork, coleslaw og bbq-saus. Det føles (og smaker) såå mye bedre når alt er hjemmelaget! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg