Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger er kjempelett å lage, tar kort tid, og smaker veldig godt. Det er mange fordeler med å lage dem selv. For det første er det en fin måte å få brukt opp brød eller loff som begynner å bli tørt. En annen fordel er at du kan smakssette dem med akkurat det du selv liker best, som for eksempel urter, hvitløk eller krydder. I tillegg slipper du alt saltet og tilsetningsstoffene som ofte er i krutongene fra butikken (som også gjerne koster skjorta..).

Krutonger kan lages av de fleste typer brød. Her har jeg brukt både spiralloff og hjemmelaget grovbrød. De passer godt i salater, supper, eller som topping på fiskeretter, og kan enten brukes samme dag, eller oppbevares i en lufttett boks.

Ingredienser

  • Noen skiver brød/loff (gjerne daggammelt)
  • Olivenolje
  • Urter eller krydderblaning
  • Maldonsalt (kan sløyfes)
  • Revet hvitløk (kan sløyfes)

Oppskrift

Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skjær skivene i terninger. Bruk den størrelsen du vil ha, men sørg for at de er jevne i størrelsen, slik at krutongene steker mest mulig likt. Bland olivenolje, krydder og eventuelt revet hvitløk i en egen skål. Denne gangen brukte jeg en kryddermiks for pasta og poteter, noe som ga et veldig godt resultat etter min smak. Det er imidlertid viktig å huske på at mange ferdige kryddermikser inneholder mye salt, og at du derfor ofte kan sløyfe salt i tillegg til kryddermiksen.

Ha brødterningene og oljeblandingen i en skål og bland godt til oljen er godt fordelt. Ha deretter brødbitene over på en bakeplate kledd med bakepapir. Krutongene stekes i ca. 10 minutter (noe avhengig av mengde og størrelse). Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine. Følg godt med mot slutten av steketiden, slik at de ikke svir seg. Dra bakepapiret over på en rist etter steking og la krutongene avkjøle seg. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg