En skikkelig kyllingsalat er lettvint og smakfull sommermat, og etter spør du meg, er den like god enten kyllingen er varm eller kald, så lenge den er stekt med godt krydder eller en god marinade. Kylling er magert og sunt, og raskt å tilberede, og på grunn av den milde smaken er det bare fantasien som setter grenser for hvilke smaker du kan kombinere den med. I dag har jeg krydret kyllingen med chilikrydder, kanel, karrikrydder, salt og pepper. Jeg synes denne kombinasjonen er kjempegod både til kyllingfilet og kyllingkjøttdeig!
Kyllingsalat er ypperlig både til lunsj og middag. I dag hadde jeg med meg en enkel variant i lunsjboksen på jobb. Den ble frisk og god, og melonen ga en ekstra god smak.
Ingredienser
- Kyllingfilet
- Krydder
- Melon (brukte i dag piel de sapo-melon, men de fleste typer melon egner seg godt i salat)
- Sukkererter
- Agurk
- Mais
- Cherrytomater
- Crispy salat
- Fetaost
Oppskrift
Skjær kyllingfilet i passende biter og stek raskt i en panne sammen med ønsket krydder. I mellomtiden skjærer du opp grønsakene. Bland kyllingfilet og grønnsaker og topp salaten med litt fetaost. Serverer du salaten til middag kan det være greit å tilsette litt kokt pasta eller godt brød for at den skal bli mer mettende. Skal du ha med salaten i lunsjboksen anbefaler jeg å avkjøle den stekte kyllingen før du har den i salaten. Da unngår du at de andre ingrediensene blir myke og slappe.