Cloudbread

Cloudbread har blitt brødet “alle” snakker om. Kanskje ikke så rart når man ser på næringsinnholdet? Det er nemlig glutenfritt og kan lages laktosefritt. I tillegg inneholder det mye proteiner, nesten ikke karbohydrater og er kalorifattig. Det er også raskt å lage, og trenger ikke heving. Brødet er veldig luftig, og kan enten lages nøytralt, eller smaksettes med tørkede krydderurter. Det smaker godt både som det er og med pålegg. Oppskriften gir 6 stk. 

Ingredienser

 • 3 egg
 • 3 ss (50g) mager kesam
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 klype salt, kan sløyfes
 • Krydder (jeg brukte tørket oregano, basilikum og paprikakrydder)

Sett ovnen på 150 grader (over- og undervarme). Skill eggene, og pisk eggehvitene stive. Det er veldig viktig at du ikke får noe av plommen i eggehvitene, da vil du ikke klare å vispe dem stive.

Ha eggeplommer, kesam, salt, bakepulver og krydder/krydderurter i en annen bolle, og rør godt til du har en jevn blanding. Vil du ha en nøytral smak dropper du krydderet. Vend deretter eggeplommeblandingen forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott.

Bruk for eksempel to spiseskjeer og legg små hauger med røren på et stekebrett kledd med bakepapir. Jeg fikk seks brød på størrelse med et hamburgerbrød. Sett dem midt i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til de er gylne. Følg godt med mot slutten av steketiden (etter ca. 20 minutter), da steketiden vil variere med størrelsen på brødene.

Ta brettet ut av ovnen og la brødene avkjøle seg på brettet. De vil da synke litt sammen. Nyt brødene som de er, eller ha på litt godt pålegg!

1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg