Hjemmelaget granola

Granola er utrolig godt, enten den brukes sammen med melk, yoghurt, kesam eller det du måtte ønske. Bakdelen er at granolaen du får kjøpt i butikken ofte inneholder mye sukker. Heldigvis er det veldig enkelt å lage granola selv! I tillegg til at du har full kontroll over hva den inneholder, kan du i tillegg tilpasse den og bruke de ingrediensene du liker best. Her er en enkel grunnoppskrift, der du gjerne kan bytte ut både frø, kjerner og nøtter med det du liker best.

Ingredienser

  • 300g havregryn (gjerne en kombinasjon av lettkokte og store)
  • 25g solsikkekjerner
  • 25g gresskarfrø
  • 50g nøtter (f.eks. hakkede mandler, valnøtter, hasselnøtter eller det du foretrekker)
  • 1-2 ts kanel
  • 1 klype maldonsalt
  • 1 eple, uten skall og kjerne, skåret i biter og most med stavmikser
  • 1 eggehvite
  • Eventuelt 75-100g tørket frukt eller bær

Oppskrift

Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme). Ha havregryn, frø og kjerner, nøtter, kanel og salt i en bolle og bland godt. Tilsett eplet og rør til det er jevnt fordelt i blandingen. Pisk eggehviten til den begynner å skumme og bland den inn. Eggehviten gir ikke noe smak til granolaen, men den er med på å gjøre den ekstra sprø. Fordel deretter blandingen i et tynt lag utover en bakeplate kledd med bakepapir. Blandingen skal totalt steke i ca. 40 minutter, men pass på å røre godt et par ganger underveis slik at alt blir jevnt stekt. Hvis du vil tilsette tørket frukt eller bær, gjøres dette etter steking. Pass på at granolaen er helt avkjølt før du oppbevarer den, slik at den ikke blir myk. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg