Sprø havrekjeks

Det er endelig lørdag, og i dag startet jeg dagen med å lage havrekjeks. De ble sprø og gode, og i tillegg er de sukkerfrie! Kjeksene er gode i seg selv, men de er også supre med pålegg, for eksempel gulost, brunost, cottage cheese eller syltetøy. De holder seg lenge, og er derfor perfekt å ha på lur i skapet i tilfelle du skulle få lyst på noe godt. Oppskriften gir ca. 15 havrekjeks.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 1 dl melk (jeg brukte ekstra lett)
  • 40g meierismør, smeltet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 – 2 ss sukrin gold (evt. sukker)
  • 1 ss sammalt hvete, fin
  • 1/4 ts maldonsalt
  • Smakstilsetning: kanel, kardemomme og/eller noen dråper vaniljeessens

Oppskrift

Hell melken over havregrynene og la det trekke i ca. 5 minutter. Bland deretter inn smeltet smør og de resterende ingrediensene. Ha litt mel (valgfri type, jeg brukte fin sammalt hvete) på benken og kjevle deigen forsiktig ut til den har en tykkelse på 2-4 mm. Deigen virker litt løs i begynnelsen, men bare vær litt tålmodig og kjevle den forsiktig, så går det fint. Jeg brukte et glass til å stikke ut runde havrekjeks, men du kan også bruke andre former eller bare skjære dem i firkanter med en kniv.

Bruk en tynn stekespade eller en ostehøvel til å flytte kjeksene over på en bakeplate kledd med bakepapir. Stek kjeksene på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til de har blitt gylne i kantene. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la kjeksene stå på ettervarmen i ca. 1 time. Avkjøl helt på rist og oppbevar kjeksene i en boks i romtemperatur. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg