Hvis man prøver godt nok, vil man nok alltid finne en grunn til å kose seg litt ekstra. I dag er det lille-lørdag, og vi er snart halvveis i uka! Bare det er vel grunn nok til å feire med å lage noe ekstra godt i dag? Uansett, lille-lørdag eller ikke, i dag ble det belgiske vafler til lunsj. Ikke bare ble de supergode, men de er også sunne! Vaffelrøren minner kanskje ikke så mye om en ordentlig belgisk vaffelrøre, ettersom den verken inneholder gjær eller stivpiskede eggehviter, men jeg stekte dem i et belgisk vaffeljern, og gode ble de, så da kan det vel egentlig være det samme! Oppskriften gir ca. 10 vafler.
Ingredienser
- 2 egg
- 3 ss sukrin gold (eventuelt sukker)
- 1,5 dl havregryn, lettkokte
- 3 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts maldonsalt
- 1,5 dl mager kesam
- 3 dl ekstra lett melk
- 1 ss nøytral olje (jeg brukte vita hjertego)
- 1 ts vaniljeessens
Oppskrift
Pisk egg og sukker til eggedosis. Deretter blander du alt det tørre, og tilsetter dette sammen med de resterende ingrediensene. Varm opp vaffeljernet, smør med litt ekte smør og stek deilige vafler. Enklere blir det vel ikke? Vaflene er gode både som de er og med pålegg. I dag toppet jeg dem med banan, hjemmelaget peanøttsmør og sjokoladesaus laget av litt nugatti zero som jeg varmet noen sekunder i mirkoovnen.