Hot gresskarsuppe med chili og kokos

Her har høstværet plutselig kommet for fullt! Hva er vel bedre enn en litt hot, skikkelig god suppe etter å ha vært ute i stormen? Siden det er gresskarsesong, valgte jeg å basere suppen min på gresskar i dag. Hvis du pynter med gresskar til Halloween, så kast for all del ikke innmaten! I dag laget jeg nemlig en deilig gresskarsuppe med chili og kokos, noe som kan anbefales på det varmeste. Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak som kan minne litt om en blanding av søtpotet og kålrabi når det varmebehandles. Jeg liker at suppen river litt i halsen, og har derfor brukt 1/2 stor chili, men her kan du tilpasse etter eget ønske. Oppskriften passer til 2-3 personer. 

Ingredienser

  • 350g gresskarkjøtt, ferdig renset for skall og frø (jeg brukte butternut)
  • 1 stor gulrot eller 2 små
  • 1/2 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • Ingefær etter smak
  • 5 dl kyllingbuljong, ferdig utblandet
  • 1 dl kokosmelk (jeg brukte lett)
  • Salt, pepper og koriander etter smak, eventuelt litt limesaft

Oppskrift

Skjær gresskar, gulrot og løk i terninger. Finhakk hvitløk og chili. Varm opp litt smør/olje i en gryte og fres løken til den er myk og blank. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det hele frese videre i et par minutter til under omrøring. Tilsett gresskar og gulrot og fres videre i et minutt, og hell over kyllingbuljong. La suppen få et oppkok og la den småkoke i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er helt møre. Tiden er avhengig av hvor store biter du har skåret grønnsakene i.

Kjør suppen jevn med en stavmikser og tilsett kokosmelk. Bruker du lett kokosmelk kan den skille seg hvis den kokes for hardt, så pass litt på. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft. Server gjerne suppen med frisk koriander og godt brød og nyt! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg