Kremet pasta med scampi og spinat

Denne kremete pastaen med spinat og scampi ble bare så god! Skikkelig deilig lørdagsmiddag spør du meg, og med melk istedenfor fløte blir den heller ikke så mektig som kremet pasta ofte kan bli. Prøv da vel! Dette er hva jeg brukte til en person:

Ingredienser

  • 12 scampi
  • Ca. 1 ts meierismør og 1 ts olivenolje til steking
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 1 dl melk
  • 1 dl god kyllingkraft eller buljong
  • Ønsket mengde og type pasta (jeg brukte fullkorn spaghetti)
  • 2-3 never frisk spinat
  • Italiensk pastakrydder (rosmarin, basilikum, timian, oregano)
  • 1/2 dl finrevet ost (jeg brukte jarlsberg, men bruk den typen du foretrekker
  • Litt ekstra til servering hvis ønskelig
     

Oppskrift

Ha smør og olivenolje i en varm panne. Tilsett finhakket hvitløk og scampi og krydre med salt og pepper. Stek til scampiene er rosa og ferdigstekt, og legg dem til side, men ikke vask pannen. Ha melk, kyllingkraft og pasta i samme panne som du brukte til scampien og kok pastaen etter oppgitt antall minutter på pakken eller til den er al dente. Rør underveis så pastaen ikke kleber seg sammen.

Så fort pastaen er al dente tilsetter du spinat og ost. Krydre og smak til med salt, pepper og pastakrydder og rør til spinaten detter litt sammen og alt er dekket i saus. Tilsett scampi og rør til alt er godt blandet og server straks! Ha gjerne over litt ekstra finrevet ost ved servering. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg