Lakselasagne

Lakselasagne er en ting jeg har hatt lyst til å prøve ut lenge, og endelig fikk jeg gjort det. Resultatet ble kjempebra! Kombinasjonen av laks, spinat og creme fraiche er utrolig god. Lasagnen er laget med lomper istedenfor pastaplater, og bruker derfor kortere tid i ovnen enn vanlig lasagne. Retten krever minimalt med arbeid og tid. Server lasagnen sammen med litt frisk salat, og du har en deilig middag for hele familien. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så du har til lunsj/middag dagen etter. Oppskriften fant jeg på bloggen til lindastuhaug. Til 2 store eller 3 små porsjoner trenger du:

Ingredienser

  • 3 laksefileter á 125g
  • 200g frisk spinat
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks (3dl) creme fraiche
  • 3 lomper
  • Muskat, salt og pepper
  • Revet ost
  • Salat til servering

Oppskrift

Legg laksefiletene på en langpanne kledd med bakepapir og forstek dem midt i ovnen på ca. 180 grader i 10 minutter. Varm opp en panne med en klatt smør og la spinat og hvitløk surre til spinaten faller litt sammen. Tilsett creme fraiche og la det surre til du har en fyldig saus. Smak til med muskat, salt og pepper.

Riv laksen litt fra hverandre med to gafler og fordel ca. halvparten i bunnen av en ildfast form. Det er ikke nødvendig å smøre formen. Legg over lomper (jeg brukte 1,5 lompe per lag), halvparten av spinatsausen og resten av laksen. Legg et nytt lag med lomper, ha over resten av spinatsausen og avslutt med revet ost. Sett formen i midten av ovnen og la den steke ved 180-200 grader til osten er smeltet og gyllen, ca. 15-20 minutter. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg