Hjemmelaget grissini

Ingredienser

  • 1/2 pakke gjær, fersk eller tørr
  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • 450g hvetemel
  • Revet ost, maldonsalt og ønsket krydder til topping

Oppskrift

Sett ovnen på 200 grader (helst varmluft). Bland ut gjæren i vannet (uavhengig av om du bruker fersk- eller tørrgjær). Tilsett deretter olje, salt og hvetemelk og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en smidig og elastisk deig. Dekk til med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i ca. 30 minutter.

Ha deigen på et lett melet underlag og del den i to like store emner. Del hvert emne i 12 like store biter (altså 24 biter totalt). Trill hver bit til en lang, tynn pølse. Du kan ha dem naturelle og legge dem rett på et stekebrett kledd med bakepapir, men jeg synes grissinene blir best med litt ost og krydder. For å få osten til å sitte fast er det lurt å pensle pølsene forsiktig med litt kaldt vann. Rull dem deretter i smaksrik, finrevet ost (f.eks. Jarlsberg eller Parmesan) og legg dem på stekebrettet. Dryss over maldonsalt og krydder etter smak (jeg brukte tørket timian). Husk å ha litt avstand mellom “pølsene”.

Stek grissiner på midterste rille i ca. 12-15 minutter og avkjøl på rist. Ønsker du et enda sprøere resultat kan du sette end temperaturen og øke steketiden. Oppbevar avkjølte grissini i en kakeboks eller lignende. De holder seg en god stund og blir sprøere jo lenger de får ligge.

Server grissini som de er, sammen med et ostefat, surr litt spekeskinke rundt eller lag en deilig dip. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg