Eltefritt brytebrød i langpanne

I dag laget jeg halvgrovt brytebrød i langpanne. Det ble skikkelig saftig og godt! Brødet er også veldig lettvint å lage, og krever ikke elting. Du bare rører deigen sammen med en sleiv eller eventuelt kjøkkenmaskin. Supert å fryse er det også – prøv du også da vel! Oppskriften er til en stor langpanne (altså den største – på størrelse med ovnen din).

Ingredienser

  • 300g hvetemel
  • 500g grovbakst av rug og hvete (ferdig melblanding som består av siktet hvetemel, grovmalt rug og grovmalt hvete)
  • 200g sammalt hvete, finmalt
  • 100g havregryn, lettkokte
  • 100g frø/kjerner (jeg brukte 50g solsikkekjerner, 25g knuste linfrø, 25g sesamfrø)
  • 1 ts havsalt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 9 dl vann, romtemperert
  • 1 dl (100g) yoghurt naturell

Oppskrift

Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett romtemperert vann og rør deigen lett sammen med en sleiv eller i kjøkkenmaskin. Tilsett yoghurt og rør deigen godt sammen. Deigen skal være klissete, men ikke flyte utover. Dekk til bollen med plast og et rent kjøkkenhåndkle, og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time.

Ha deigen over på en bakeplate kledd med bakepapir. Trykk den godt utover slik at den blir liggende i et jevnt lag. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv, og del opp deigen. Hvis deigen er veldig seig kan det være lurt å ha litt mel på kniven/pizzahjulet. Del opp i ønsket størrelse – jeg delte min i 4 x 5 (altså 30 biter). Strø over havregryn eller frø og dekk til deigen med plast og kjøkkenhåndkle.

Sett ovnen på 200 grader og la brødet etterheve i ca. en halvtime eller til ovnen er varm. Brødet stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til det er gyldent på toppen og lager en hul lyd når du banker på det. Avkjøles på rist. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg