Scones med eple og kanel

Disse ble så gode! Scones er i seg selv veldig godt, men disse inneholder også revet eple og kanel. Du får nesten ufortjent god smak i forhold til hvor lite arbeid som må til. Scones trenger ikke heving, og deigen lages enkelt for hånd, uten bruk av kjøkkenmaskin. Hva med å overraske pappa på farsdagen, eller kanskje kjæresten, med lune, deilige scones? Oppskriften gir 8-10 scones.

Ingredienser

  • 100g sammalt hvete, fin
  • 100g hvetemel
  • 50g mager kesam
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts vaniljessens
  • 1 dl havregryn, lettkokte
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 eple, revet
  • Brunt sukker (evt. vanlig sukker eller perlesukker) og kanel til toppen

Oppskrift

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammalt hvete og hvetemel i en bolle. Tilsett kesam og bland godt. Pisk sammen egg, melk og vaniljeessens i en egen bolle og rør inn i deigen. Bland havregryn, bakepulver og kanel for seg og elt det deretter godt inn i deigen. Til slutt tilsetter du revet eple og elter godt til du har en jevn deig/tykk røre.

Fordel deigen i muffinsformer i et muffinsbrett. Strø over litt sukker og kanel. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter. Følg med de siste fem minuttene, men ikke la deg lure av fargen! Husk at kanelen fort gjør at sconesene ser ferdig ut selv om de fortsatt er rå inni. Er du i tvil kan du legge over et bakepapir de siste minuttene. Avkjøles på rist.

Server lune scones med en kopp te eller kaffe, og gjerne litt godt syltetøy. God helg!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg