Kyllingburger med agurksalat og sprø søtpotetfries

I går laget jeg meg en skikkelig god fredagsmiddag, nemlig hjemmelaget kyllingburger med sprø søtpotetfries og agurksalat. Jeg la ut et bilde på instagram i går, og i dag kommer oppskriften. Med mange elementer ser det kanskje styrete ut, men det er det absolutt ikke! Denne gangen kjøpte jeg grove hamburgerbrød, rett og slett fordi det enkle er ofte det beste. Men lag gjerne selv hvis du ønsker det 🙂 Jeg laget fire hamburgere av denne oppskriften, men tilpass gjerne størrelsen etter eget ønske, bare husk at burgerne bli litt mindre ved steking. Dette er altså nok til 4 porsjoner, men kanskje ikke 4 personer. Viktig forskjell det der.. Uansett:

Agurksalat:

  • 4 ss vann 
  • 1 ss eddik (7 %) 
  • 1 ss sukker 
  • 1/2 ts salt 
  • 1 agurk 
     

Kyllingburger:

  • 400g kyllingkjøttdeig 
  • 1 egg 
  • Krydder: havsalt, pepper, chili explosion 
  • 1-2 ss BBQ-saus 
     

Søtpotetfries:

  • 2 ts maizena
  • 2 ts olje 
  • 2 store søtpoteter 
  • Havsalt 
     

Tilbehør:

  • 4 hamburgerbrød 
  • Grønn salat 
  • Kremost eller dressing (jeg brukte kremost med ruccula og pesto fra Apetina)
  • Tomat i skiver 
  • Rødløk i skiver 
     

Oppskrift

For beste resultat begynner jeg med litt klargjøring dagen før eller om morgenen samme dag: skrell og skjær søtpotet i jevnstore biter, skyll dem godt, legg dem i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet frem til den skal brukes (gjerne 8-10 timer, har du ikke tid til dette kan du også bare skylde søtpotetetbitene i kaldt vann). Skjær rødløk i skiver, ha den over i en egen bolle med vann, dekk godt til og sett i kjøleskapet. Dette er selvfølgelig ikke nødvendig, men det bidrar til at løken blir litt mildere på smak.

Sett ovnen på 225 grader, bruk gjerne varmluft hvis du kan, hvis ikke bruker du vanlig over- og undervarme.

Til agurksalaten: Ha vann, eddik, sukker og salt i en bolle og bland godt. Skjær agurk i tynne skiver og legg den i eddik laken. Vend agurken godt rundt i blandingen, slik at alt blir dekket, og sett til side.

Tørk søtpotetfries med litt håndklepapir og legg dem i en plastpose. Tilsett maizena og rist/kna godt, slik at alt blir jevnt fordelt. Tilsett deretter olje og krydder (denne gangen brukte jeg bare havsalt), og rist/kna godt slik at alt dekkes. Legg søtpotetfries på en stekeplate kledd med bakepapir. Pass på at ingen ligger oppå hverandre! La dem steke i 10-15 minutter, ta ut brettet og snu dem og stek videre i ca. 10 minutter. Åpne deretter ovnsdøren på gløtt og la dem ettersteke i ca. 10 nye minutter. Alle ovner steker forskjellig, så følg godt med underveis. Legg gjerne inn burgerbrødene sammen med søtpotetene de siste minuttene.

Bland sammen ingrediensene til kyllingburgerne og form dem i ønsket størrelse. Jeg laget fire burgere ut av denne oppskriften. Farsen er lettere å forme dersom du bruker litt kaldt vann på hendene. Legg burgerne over på en fjøl eller liknende dekket med plastfolie. Jeg synes det letteste er å først dele blandingen i passelige store boller, for så å forme dem idet jeg legger dem i pannen. Stek burgere på middels varme til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter ettersteke på svak varme under lokk i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekt.

Smør litt kremost (evt. dressing) på bunnen av burgerbrødene. Fordel salat, tomatskiver og rødløk over. Legg på kyllingburgeren og topp med agurksalat. Server en skikkelig saftig, deilig kyllingburger sammen med søtpotetfries, og gjerne litt ekstra BBQ-saus. Håper det smaker! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg