Hjemmelaget sjokoladepålegg

God fredag! Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på peanøttsmør, men da jeg hadde litt hasselnøtter til overs hadde jeg lyst til å prøve meg på sjokoladepålegg med hasselnøtter. Nugatti og nutella sies å være “nøttepålegg med sjokoladesmak”, men som du kanskje vet består disse påleggene av mest sukker, og noen få prosent hasselnøtter. Dette sjokoladepålegget består derimot av mest hasselnøtter og er søtet med honning. Det som er så fint med alt som er hjemmelaget er at du kan justere underveis så du får det akkurat slik du liker det best, både når det gjelder sødme og sjokoladesmak. Pålegget smaker ikke som nutella eller nugatti, men det smaker likevel veldig godt, bare prøv selv!

Ingredienser

 • 175g hasselnøtter
 • 1/2 ts havsalt
 • 1-2 ss kakaopulver
 • 1-2 ss honning
   

Oppskrift

Rist hasselnøtter på 200 grader i ca. 5-10 minutter. Nøttene skal begynne å lukte og bli litt gyldne, men pass godt på så de ikke blir brent. La nøttene avkjøles litt før du gnir av skallet. Dette er ikke veldig nøye, men prøv i hvert fall å få av skallet som sitter løst. Bruk eventuelt et rent kjøkkenhåndkle. Ha deretter hasselnøttene over i en blender/stavmikser.

Kjør nøttene til du har en flytende masse. Blandet blir først finmalt, så blir den tykk og litt klumpete, men bare fortsett. Etter hvert vil nøttene begynne å slippe ut fett, og du får til slutt en helt flytende blanding. Stopp gjerne mikseren litt underveis så den ikke skal gå varm, for meg tok det ca. 5 minutter.

Smak deretter til med salt, honning og kakao. Ta gjerne litt mindre enn du tror du trenger først, slik at du kan smake deg frem til å få sjokoladepålegget akkurat slik du liker det. Hell blandingen over på et glass og oppbevar i romtemperatur 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg