Hjemmelagde crispy kyllingnuggets

I går laget jeg meg en skikkelig fredagsmiddag, nemlig hjemmelagde kyllingnuggets med søtpotetfries, salat og hjemmelaget dip. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på sprø og gode søtpotetfries her. Du har kanskje fått med deg at kyllingnuggets ikke nødvendigvis inneholder kun kyllingkjøtt? Og at frityroljen ikke er det beste man kan få i seg? Men kyllingnuggets trenger ikke være så usunt og smake frityrolje og gatekjøkken! Her har jeg lage nuggets av ren kyllingfilet, og frityrstekingen er byttet ut med ovnssteking. Skikkelig saftige og gode ble de også, om jeg skal få si det selv 🙂 Oppskriften passer til én person. 

Ingredienser

  • 1 kyllingfilet
  • 1 egg
  • Ca. 1/2 dl knuste tortillachips (evt. strøkavring)
  • Ca. 1/2 dl hvetemel
     

Oppskrift

Sett ovnen på 220 grader (over- og undervarme). Skjær kyllingfileten i jevne strimler eller biter. Ha egget i en liten skål og pisk det lett med en gaffel. Ha mel, salt og pepper på en egen tallerken (bruker du saltede tortillachips dropper du saltet). Ha også tortillachips (eller strøkavring) på en egen tallerken.

Dypp hver kyllingstrimmel i egget, så i mel, tilbake i egget, og til slutt i tortillachips. Legg de ferdige strimlene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes ved 220 grader i ca 7 minutter. Steketiden avhenger av hvor store nuggets du har laget. Mens du venter på at kyllingen steker kan du kanskje røre sammen en enkel dipp? Her har jeg laget en rød og en lys dip. Den ene består av yoghurt naturell, sennep, salt og pepper. Den andre består av ketchup, worchestersaus, soyasaus og tabasco.

Server kyllingnuggets med søtpotetfries, dip og frisk salat. God helg! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg