Det er på tide med en vegetaroppskrift igjen, og i dag står det grønnsakssuppe på menyen hos meg. Det fine med denne suppa er at du kan variere den i det uendelige og tilpasse etter egen smak. Bruk de grønnsakene du liker best, eller bruk det du har i kjøleskapet. Vil du ha mer proteiner i suppa kan du tilsette kjøttpølse, oksekjøtt eller kanskje kikerter hvis du fortsatt ønsker en vegetarisk variant? Oppskriften er hentet fra bama, men jeg gjengir den her likevel 🙂 Oppskriften passer til to personer.
Ingredienser
- 2 gulrøtter
- 1/8 kålrot
- 2 mellomstore poteter
- 1/2 persillerot
- 1/4 purre
- 1/8 hodekål
- Ca. 1 liter grønnsaksbuljong (evt. kjøttbuljong, ferdig utblandet)
- Salt og pepper etter smak
- Godt brød, rundstykker eller flatbrød til servering
Oppskrift
Vask og skrell alle grønnsakene. Skjør gulrøtter, kålrot, poteter og persillerot i jevne biter. Skjær purren i skiver og kålen i grove strimler. Ha alle grønnsakene over i en kjele og tilsett buljong så det drekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og server gjerne suppen sammen med nybakt brød med litt godt smør!