Syltet rødløk smaker utrolig godt til både kjøtt og fisk, på brødskiva eller knekkebrødet, i salaten og til grillmaten. Med andre ord: syltet rødløk passer til det meste! Et sursøtt, crispy tilbehør som holder seg lenge i kjøleskapet. Syltelaken kan krydres med andre smaker (la i så fall krydderet koke med fra starten av), men den er også god som den er!
Ingredienser
- 0,5 dl eddik (7 %)
- 1 dl sukker
- 1,5 dl vann
- 2 rødløk
Oppskrift
Ha eddik, vann og sukker i en kjele og gi det hele et oppkok. I mellomtiden skjærer du rødløk i tynne skiver. Skru av varmen når blandingen koker, tilsett rødløk, ha på et lokk og la kjelen stå slik i 2-3 timer. Vanskeligere er det ikke! Ha rødløken over på et lufttett glass eller en krukke og oppbevar den i kjøleskapet.
1 kommentar
Lagde det faktisk selv her for noen uker siden. Passet perfekt på pulled pork pizza 🙂