Pulled pork taco

Pulled pork er så utrolig godt! Saftig og fullt av smak. Tradisjonell pulled pork lages gjerne av svinenakke stekt på grillen, men det trenger ikke være så vanskelig. Her har jeg laget pulled pork av koteletter i ovnen, og det er så enkelt at hvem som helst kan klare det. Maten lager (nesten) seg selv, og du trenger ikke stå på kjøkkenet for å passe på kjøttet. Pulled pork kan brukes på mange måter. Det kan serveres i hamburgerbrød eller pitabrød med coleslaw, eller hva med å lage en god salat? Her har jeg laget en variant i tortillalefser med guacemole og mangosalat. Et alternativ til mangosalat er syltet rødløk, som også er kjempegodt. Oppskriften passer til to personer. 

Pulled pork

  • 2 koteletter (ca. 400g)
  • 2 ss rub-a-dub
  • 1,5 dl eplejuice
  • 0,25 dl BBQ-saus (kan sløyfes, bruk i så fall litt av stekeskyen i stedet)

Sett ovnen på 150 grader (over- og undervarme). Gni inn kotelettene med krydderblandingen og legg dem i en ildfast form. Ha eplejuice i formen, dekk til med aluminiumsfolie og sett inn i ovnen på midterste rille i ca. 3 timer. Når kjøttet er ferdig tar du det ut av formen og legger det i en bolle. Bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre og fjern eventuelle bein. Bland inn BBQ-saus. Hvis du ikke skal bruke kjøttet med en gang pakker du det inn i aluminiumsfolie.

Guacamole (grunnoppskrift):

  • 1 stor moden avokado
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • Limesaft
  • Salt og pepper

Denne gangen kjørte jeg guacamolen helt glatt med en stavmikser, men du kan også mose den med en gaffel, avhengig av om du vil ha guacamole med eller uten biter. Bland sammen avokado og hvitløk, og smak til med limesaft, salt og pepper. Dekk til det du ikke bruker med en gang, slik at den ikke blir brun. Hvis du har litt til overs kan du ta vare på steinen i avokadoen og legge den i guacemolen, slik at den ikke skal bli så brun.

Tilbehør:

Ha guacamole, hjertesalat, agurk, pulled pork og mangosalat i lefsene (eller annet ønsket tilbehør) og nyt! Håper det smaker 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg