Du har hørt om pesto, og du har hørt om rødbeter, men har du hørt om rødbetepesto? Dette er rett og slett hjemmelaget pesto på vanlig vis, men tilsatt rødbete i tillegg. Supergodt for den som elsker rødbeter! Pestoen har mange bruksområder: server den som dipp til friske grønnsaker, ha den på brødskiva/knekkebrødet sammen med litt kjøttpålegg eller leverpostei, eller vend den inn i nykokt pasta. Den er også god til ovnsstekt torsk, kokt pasta og grønne grønnsaker. Sunt, godt og fargerikt! Rødbetepesto:
Ingredienser
- 1-2 små rødbeter (ca. 175g)
- 1/2 – 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1/2 dl solsikkekjerner (bruk gjerne pinjekjerner i stedet)
- 1/2 dl revet ost, helst parmesan
- 1,5 ss hakket frisk basilikum
- 1,5 ss kesam original (evt. creme fraiche eller rømme)
- Salt, pepper og sitronsaft etter smak
Oppskrift
Sett ovnen på 225 grader. Plasser rødbeter og hvitløk på en bit aluminiumsfolje, ha over olivenolje og pakk godt inn. Bak i ovnen i 45-60 minutter, eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell rødbeter og hvitløk.
Rist solsikkekjerner i en tørr panne og ha dem i en blender sammen med hvitløk, rødbeter, parmesan, basilikum og kesam og kjør til du har en jevn og fin pesto. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.