I dag, 25. mars, er det selveste vaffeldagen! Da er det vel bare å finne frem vaffeljernet og sette i gang? I Sverige har vaffelen blitt et symbol på våren, og vaffeldagen markerer et skille mellom vinter og vår. Jeg er i hvert fall veldig klar for vår, sol og varme! Disse vaflene er mettende og gode, og kan nytes både til frokost, lunsj og kveldsmat. Hva med å servere varme, nystekte vafler med litt godt pålegg til helgefrokosten? Oppskriften gir 4 vaffelplater.
Ingredienser
- 2 egg
- 60g havremel
- 20g speltmel
- 70g naturell yoghurt
- 2-4 ts honning
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- Vann eller melk til passe konsistens
Oppskrift
Fremgangsmåten er enkel: Bland alle ingrediensene i en bolle til du har en jevn og fin røre. Spe på med væske til du har en passe tykk vaffelrøre. Ha litt smør i vaffeljernet og stek gylne vafler. Nyt dem som de er eller med litt godt pålegg.
0 kommentarer