Grove vafler

I dag, 25. mars, er det selveste vaffeldagen! Da er det vel bare å finne frem vaffeljernet og sette i gang? I Sverige har vaffelen blitt et symbol på våren, og vaffeldagen markerer et skille mellom vinter og vår. Jeg er i hvert fall veldig klar for vår, sol og varme! Disse vaflene er mettende og gode, og kan nytes både til frokost, lunsj og kveldsmat. Hva med å servere varme, nystekte vafler med litt godt pålegg til helgefrokosten? Oppskriften gir 4 vaffelplater. 

Ingredienser

  • 2 egg
  • 60g havremel
  • 20g speltmel
  • 70g naturell yoghurt
  • 2-4 ts honning
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • Vann eller melk til passe konsistens
     

Oppskrift

Fremgangsmåten er enkel: Bland alle ingrediensene i en bolle til du har en jevn og fin røre. Spe på med væske til du har en passe tykk vaffelrøre. Ha litt smør i vaffeljernet og stek gylne vafler. Nyt dem som de er eller med litt godt pålegg. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg