Fiskesandwich med ertedressing og syltet rødløk

Jeg elsker å bruke lang tid på kjøkkenet, og kan gjerne stå og bake og lage mat hele dagen hvis jeg har tid. Likevel kan det være greit med en rask middag en gang i blant. Denne fiskesandwichen gir deg en smakfull hverdagsmiddag på under 15 minutter! Kraftig inspirert av denne oppskriften fra frutimian har jeg laget en egen variant av hennes fristende fiskesandwich, her med basilikum, torsk og syltet rødløk.

Torsken

  • 200g torsk
  • Havremel
  • Salt og pepper
  • Smør og olje til steking
     

Ertedressing

  • 100g frosne erter
  • En liten håndfull frisk basilikum
  • 1 ss kesam (original)
  • Ca. 1-2 ss kokevann
     

Tilbehør

  • 2 skiver grovbrød (jeg bruker dette)
  • Syltet rødløk
  • Spinat
     

Oppskrift

Begynn med å gjøre klar torsken: tørk den lett med litt håndklepapir og dryss over litt salt og pepper. Ha havremel (eller finmalt havregryn) på en tallerken og vend fisken i dette. Trykk gjerne fisken litt godt ned i havremelet, slik at det setter seg skikkelig. Ha en blanding av olje og meierismør i en stekepanne, og stek fisken over middels varme, ca. 3 minutter på hver side (avhengig av størrelse).

La erter og basilikum fosskoke i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Ta vare på litt av kokevannet, og hell av resten. Mos erter og basilikum med en stavmikser og tilsett kesam og litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.

Rist brødskivene i brødristeren eller i ovnen til de er litt gyldne og sprø. Smør et godt lag med ertedressing på en av brødskivene, ha på litt frisk spinat, legg på torsk og til slutt litt syltet rødløk før du topper det hele med den andre brødskiven. Pynt gjerne med litt frisk basilikum og server!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg