Søndag er nok for mange en pannekakedag. Disse pannekakene er proteinrike og superraske å lage, og i tillegg kan de enkelt lages både laktose- og glutenfrie for dem som ønsker det. Jeg har brukt oppskriften på havrepannekaker som jeg har postet tidligere, men med noen bittesmå justeringer. Har har jeg brukt epleskiver i pannekakerøren, noe som gjør at de minner om eplekake! Nyt pannekakene til frokost, lunsj eller kveldsmat med den beste samvittighet. Oppskriften gir 6 små pannekaker.
Ingredienser
- 50g havremel
- 1/2 ts bakepulver
- Et godt dryss kanel
- En liten klype salt
- 1/2 ts honning/sukker/sukrin gold
- 100g kesam (original)
- 1 stort egg
- Vaniljeessens
- Vann til passe konsistens (la gjerne røren være litt tykkere enn vanlig)
- 1 eple
Oppskrift
Bland havremel, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra eplet) og rør godt. La røren hvile noen minutter på benken. Skrell eplet og skjær det i tykke skiver på tvers. Bruk en kniv til å fjerne kjernen i hver av skivene. Ha epleskivene i en bolle og dryss litt kanel over dem. Bland godt, og sørg for at kanelen fordeles jevnt mellom skivene. Legg en epleskive i pannekakerøren og vend den godt, slik at hele epleskiven dekkes.
Pass på at pannen er god og varm før du begynnner, og stek eplepannekaker i tørr teflonpanne ved middels varme. Avkjøles på rist.