Jeg elsker havregrøt, og det er definitivt den beste frokosten jeg kan få. Selv om jeg liker den enkle versjonen best (havregryn kokt på melk, blandet med cottage cheese), kan det være greit med litt variasjon en gang i blant. Her har jeg erstattet 1/4 dl av havregrynene med sammalt hvete. Dette gir en mykere konsistens og god smak. Oppskriften passer til én person.
Ingredienser
- 2 dl melk
- 1/2 dl vann
- 3/4 dl havregryn, lettkokte
- 1/4 dl sammal hvete, fin eller grov
- Salt
- Ønsket topping
Oppskrift
Ha melk, havregryn og sammalt hvete i en kjele. Kok opp under omrøring. Husk å røre godt så grøten ikke klumper seg. La den stå og trekke på lav varme i 7-8 minutter og smak til med salt.
Topp grøten med det du måtte ønske. I dag brukte jeg eple, rosiner og mandler (+ en overdose med kanel etter bildet ble tatt).
1 kommentar
Yum, så digg ut!