Det er endelig mai, og med varme og fint vær frister det med lette middager. Denne retten er lett, syrlig, smakfull og fargerik, i tillegg til at den er veldig rask å lage! Har du tilgang på grill må du gjerne grille laksen istedenfor å ovnssteke den – det er ekstra godt. Oppskriften passer til to personer.
Ingredienser
- 2-3 laksefileter
- 1 liten slangeagruk
- 1 ss bergbys sennep eller 1 ss dijonsennep + 1 ts honning
- 1 ss olivenolje
- 1/2 boks hvite bønner
- 1/2 boks brune bønner
- 1/2 dl finhakket dill
- Salt og pepper
- 1/2 lime
Oppskrift
Sett ovnen på 180 grader. Krydre laksen med salt og pepper og la den stekes i 15-20 minutter eller til den er gjennomstekt. I mellomtiden lager du bønnesalaten: ha sennep, olje, limesaft, honning, salt og pepper i en gryte. Skyll bønnene godt og la dem renne av seg før du har dem i gryta sammen med dillen. La blandingen stå og putre til laksen er ferdig. Skjær agurk i skiver eller terninger og vend inn i bønnesalaten det siste minuttet. Eventuelt kan du servere agurken ved siden av. Server laks med varm bønnesalat og gjerne litt ekstra lime.