Laks med blomkålris og spicy soyasaus

Ute etter en rask, sunn og enkel fiskemiddag? I så fall trenger du ikke lete lenger! Denne retten er full av gode smaker, og er ferdig på 15-20 minutter. Laks med spicy soyasaus er en stor favoritt hos meg, og det er trinesmatblogg som skal ha æren for denne. Denne gangen serverte jeg den med blokålris og ristede peanøtter. Det var skikkelig godt, og jeg kommer definitivt til å lage det igjen. Trine bruker hvitløk i soyasausen. Her har jeg hvitløken i blomkålrisen istedet, men gjør som du vil. Ha hvitløk både i blomkålrisen og i soyasausen for den saks skyld. Oppskriten passer til to personer.

Ingredienser

  • 2-3 laksefileter
  • Smør
  • 1/4 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 blomkålhode
  • Nykvernet pepper
  • Usaltede peanøtter
  • Grønne grønnsaker til servering, f.eks asparges eller sukkererter
     

Spicy soyasaus

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1/4 finhakket chilli
  • 1/2 ts honning
  • 1/4 – 1/2 vårløk, finhakket
  • Frisk koriander, finhakket
  • Et lite dryss tørket ingefær eller litt frisk revet ingefær
  • 1/4 – 1/2 lime, saft og skall (smak deg frem)
     

Oppskrift

Sett ovnen på 180 grader. Krydre laksen med salt og pepper og stek den midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til den er gjennomstekt. Legg peanøttene inn i ovnen (atskilt fra laksen) de siste 5-10 minuttene (pass godt på så de ikke blir brent!).

I mellomtiden lager du blomkålrisen: Finhakk løk og hvitløk. Ha litt smør i en gryte og la løk og hvitløk surre over middels varme til løken er blank og myk. Riv blomkål på den grove siden av rivjernet eller kjør den raskt i en stavmikser med kniver. Ha blomkålen i gryta sammen med løken og krydre med pepper. La det surre i 2-3 minutter. Tilsett en liten skvett vann hvis blomkålrisen virker tørr.

Til sausen blandes olje, soyasaus, chili, honning og vårløk i en bolle. Smak til med lime, koriander og ingefær.

Server laks med blomkålris, spicy soyasaus og grønne grønnsaker, og topp retten med ristede peanøtter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg