Ovnsbakt søtpotet med krydrede kikerter, feta og granateple

Det er ingen tvil om at kombinasjonen av salt og søtt er uslåelig. Her får den søte søtpoteten selskap av salt fetaost og syrlige granateplekjerner i en mettende, vegetarisk middagsrett. Retten er god i seg selv med litt frisk salat ved siden av, men du kan også servere den som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. Oppskriften er hentet fra godt.no. Til en person trenger du:

Søtpotet 

  • 1 mellomstor søtpotet
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • 1/2 boks (ca. 115g) kikerter, skylt og avrent
  • 1 ts olivenolje
  • En klype salt

Krydderblanding 

  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts chili explosion (evt. chilipulver)
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts tørket koriander
  • 1/4 ts røkt paprikapulver (evt. vanlig paprikapulver)
     

Dressing

  • 1 ss tahini
  • 1 ss kesam/rømme/creme fraiche
  • 1/4 – 1/2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 ss lime- eller sitronsaft
  • Salt etter smak
  • Vann til passe konsistens
     

Tilbehør

  • Granateplekjerner
  • Fetaost
  • Frisk salat
  • Tomat i terninger
  • Friske krydderurter, f.eks. koriander og persille
     

Oppskrift

Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrubb søtpoteten godt og del den i to på langs. Gni inn snittflatene med olivenolje og dryss over litt havsalt. Legg søtpotetene med snittflaten ned på en bakeplate kledd med bakepapir. Bak søtpotetene i ovnen til de er møre. Hvor lang tid dette tar avhenger av størrelsen på søtpoteten. Mine brukte 40 minutter, men sjekk dem gjerne med en skarp kniv etter ca. 30 minutter.

Tørk kikertene godt med litt håndklepapir. Dryss over en klype havsalt og litt olivenolje og vend kikertene godt. Ha dem i ovnen sammen med søtpotetene når det er 20-30 minutter igjen av steketiden. Vend rundt på kikertene noen ganger i løpet av steketiden slik at de blir jevnt stekt. Bland sammen krydderet og vend kikertene godt rundt i kryddermixen.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og lime/sitronsaft. Tilsett vann til passe konsistens.

Server bakte søtpoteter sammen med litt salat og topp det hele med ovnsristede kikerter, friske krydderurter, smuldret fetaost, tomat og granateplekjerner og ringle over dressingen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg