Kremet pasta med kylling og urter

Jeg elsker pasta, og særlig hvis den serveres med en kremet saus. Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Ida Gran Jansen, og den var rett og slett bare så god at jeg må dele den. Det fine med denne pastaretten er at du får en smakfull og kremet saus, men i en litt lettere variant. Fløten er nemlig byttet ut med vikingmelk, som er usøtet melk på boks. Sammen med friske urter og hakkede valnøtter er denne retten helt perfekt i mine øyne! 

Ingredienser (to personer)

  • 175-200g pasta
  • 2 kyllingfileter
  • Salt og pepper (vær litt forsiktig med saltet hvis fonden/buljongen er veldig salt)
  • 4 champignon, skåret i biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 75g fersk spinat
  • 3/4 boks vikingmelk
  • 2-3 ts kyllingfond
  • 2-3 ts grov sennep (jeg brukte denne)
  • 1 stor neve fersk basilikum
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1 stor neve valnøtter, ristet i ovnen og grovhakket
     

Oppskrift

Kok pastaen etter anvisningen på pakken og avkjøl den raskt i iskladt, rennende vann. Skjær kyllingfileter i jevne biter, krydre med salt og pepper og stek i varm panne med olje i 2-3 minutter. Tilsett champignon, hvitløk og spinat, og la det surre til spinaten faller sammen. Ha i vikingmelk og bland alt godt sammen. Smak til med kyllingfond og sennep. La blandingen småkoke til det tykner litt og smak til med salt og pepper. Hell pastaen over i sausen når sausen er ferdig slik at pastaen blir varm. Server med vårløk, fersk basilikum og valnøtter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg