Torsk med blomkålpuré, bacon og syltet gulrot

Fisk er rask og sunn hverdagsmat. Her får torsken følge av blomkålpuré med potet, sprøstekt bacon, vårløk og grønne erter, i tillegg til syltet gulrot. Her har jeg hatt litt ingefær i syltelaken til gulroten. Syltet gulrot kan sløyfes, men jeg synes at den gir fiskeretten en ekstra liten piff. På kort tid har du en smakfull, enkel, sunn og rask middagsrett på bordet! Oppskriften passer til en person.

Torsk

  • 1-2 torskefileter
  • Salt og pepper
     

Blomkålpuré

  • 1/2 stor blomkål
  • 1 liten potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
     

Tilbehør

  • 2 skiver bacon
  • 1/2 vårløk
  • 50g frosne erter
  • Syltet gulrot
     

Oppskrift

Jeg synes ikke det gjør noe at baconet er litt avkjølt, så jeg begynner med dette. Sett ovnen på 225 grader og stek bacon på nest øverste rille i ca. 10 minutter, eller til det er sprøtt og har fått fin farge. Snu gjerne en gang underveis. Legg inn vårløken sammen med baconet de siste minuttene av steketiden. Eventuelt kan du steke bacon og vårløk i pannen.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader. Krydre fisken med salt og pepper. Ha gjerne over litt olivenolje og en skvis sitron hvis du liker det! Stek fisken i 10-15 minutter, eller til den er ferdigstekt og så vidt flaker seg. Kok opp vann til ertene. Når det er ca. 1 minutt igjen av steketiden har du ertene i vannet og lar dem fosskoke i ca. 1 minutt.

Del blomkål i buketter og poteten i terninger og la det koke i usaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene sammen med smør og creme fraiche med en stavmikser eller liknende. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer smør eller creme fraiche.

Ha blomkålpuréen på tallerkenen og legg torsken oppå. Topp det hele med bacon, vårløk, erter og syltet gulrot. Dryss gjerne over litt friske krydderurter rett før servering hvis du har det tilgjengelig. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg