Thaisalat med biff

I går laget jeg en skikkelig god fredagsmiddag, nemlig thaisalat med biff, nudler og hjemmelaget sprøstekt løk. Det høres kanskje litt råflott ut, men er ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg fant oppskriften på godt.no, men har gjort noen små endringer. En rask og god middagsrett full av gode smaker. Prøv den du også da vel! Oppskriften under er beregnet til én person.

Salaten

  • 150g biff, romtemperert
  • 65g eggnudler (jeg bruker ett “brett” per porsjon)
  • 1 gulrot
  • Ca. 1/4 slangeagurk
  • En neve finsnittet vårløk
  • 1 sjalottløk + hvetemel og olje til steking (eventuelt 1 ss sprøstekt løk)
  • Ca. 1 ss peanøtter, usaltet
     

Dressing

  • 1/2 lime
  • 1/2 – 1 ss brunt sukker
  • 1/2 – 1 ss soyasaus
  • 1/4 rød chili
  • 1/4 fedd hvitløk
  • 1/2 ts revet ingefær
  • En liten neve frisk koriander
     

Oppskrift

Begynn med dressingen: Finhakk chili og hvitløk og grovhakk koriander, og ha det i en skål sammen med lime, brunt sukker soysaus og revet ingefær. Bland godt og smak til underveis. Sett dressingen til side så lenge.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og skyll dem deretter godt i iskaldt vann.

Skrell gulroten og skjær denne og agurken i tynne strimler. Bruk gjerne en potetskreller eller liknende. Finsnitt vårløken og ha den i en bolle sammen med gulrot, agurk og nudler. Tilsett noen spiseskjeer av dressingen og bland godt.

Skjær sjalottløk i tynne ringer og vend den i hvetemel. Rist av overflødig mel og ha løken i en liten kjele med litt olje i to omganger. Pass på å ikke steke løken for lenge! La den deretter renne av seg på litt håndklepapir. Eventuelt kan du bruke ferdigkjøpt sprøstekt løk.

Rist usaltede peanøtter i en tørr stekepanne og grovhakk dem. Når alt annet er klart kan du begynne med biffen. Smelt smør på høy varme. Tørk kjøttet med håndklepapir og krydre med salt og pepper. Når smøret er brunaktig og har sluttet å bruse kan du legge kjøttet i pannen. La biffen steke 1-2 minutter eller kjøttsaften så vidt begynner å piple før du snur den og lar den steke 1-2 minutter på den andre siden også, eller til saften pipler ut. Du får da en medium stekt biff. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile litt før du skjærer det i strimler med en skarp kniv.

Ha nudelblandingen på en tallerken, legg på biffstrimler og sprinkle over resten av dressingen. Topp salaten med grovhakkede peanøtter, sprøstekt løk og frisk koriander og nyt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg