Ferske vårruller med scampi, mango og peanøttdip

Ferske vårruller (også kalt sommerruller) er veldig enkelt å lage og veldig godt. I tillegg er det sunnere enn vanlige vårruller, da disse ikke skal frityrstekes. Du kan fylle dem med nesten hva som helst: fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kun grønnsaker for en vegetarvariant. Du kan også lage en dessertvariant og fylle dem med frukt og bær. Kun fantasien setter grenser! Denne gangen laget jeg en versjon med marinerte scampi, og serverte dem sammen med peanøttdip og kokosris. Jeg beregner 4 vårruller per person.

Vårruller

  • 12 store, marinerte scampi (soya, kikkoman, sweet chili, ingefær, edikk, chili explosion)
  • 1/2 mango
  • 1/4 agurk
  • Hjertesalat
  • Frisk koriander
  • 4 rispapir
  • Ris eller nudler som tilbehør
  • Peanøttdipp
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss kokende vann
  • 1/2 ts honning, evt. brunt sukker
  • 1/2 ts eddik eller limesaft
  • 1/2 ts tahini
  • Hakkede peanøtter til pynt, kan sløyfes
     

Oppskrift

Til disse vårrullene brukte jeg scampi som hovedingrediens. Her har jeg bare laget en enkel marinade på slump og latt scampien ligge i 2-3 timer. Marinaden er laget av en god blanding av ketjap manis, kikkoman, sweet chilisaus, ingefær, eddik og chili. Sett ovnen på 220 grader. Spre scampi utover en stekeplate kledd med bakepapir og la dem steke i 5-6 minutter til det er rosa og fine. La dem avkjøles litt på bakeplaten. Mine scampi var ganske store, så jeg delte dem i to på langs.

Når du lager ferske vårruller lønner det seg å gjøre alt klart på forhånd. Skjær agurk og mango i tynne staver og salat i fine strimler. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle som du fukter lett og en rund dyp tallerken med lunkent vann som er litt større enn rispapiret. Ta et rispapir av gangen og dypp det i vannet i ca. 10-15 sekunder og legg det over på kjøkkenhåndklet. Begynn med å fordele scampi i en stripe på midten av rispapiret og fordel grønnsaker og koriander over. Pass på å ikke bruke for mye fyll – da blir det vanskelig å rulle dem sammen. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet, brett inn sidene og rull sammen. Legg vårrullen over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.

Ha alle ingrediensene til dippen i en bolle og rør godt til alt er blandet og du har en jevn dip. Jeg laget en enkel salat av grønnsakene som var til overs etter å ha laget vårrullene. Server ferske vårruller med peanøttdip og ris og nyt! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg