Pizza med havrebunn

Pizza er skikkelig helgemat, men det krever gjerne litt planlegging ettersom deigen må få tid til å heve. Denne pizzaen er derimot superrask og enkel å lage, og perfekt å lage enten man er en eller flere personer. I tillegg er den sunn og proteinrik. Bunnen er inspirert av “Norges beste fitnesspizza”, men siden jeg skulle lage en litt mindre porsjon har jeg gjort noen små endringer. Jeg har laget en “hvit” pizzasaus av philadelphiaost og sopp, noe som ble kjempegodt! Fargen er kanskje ikke så fin på grunn av soppen, men hva gjør vel det når smaken er så bra? Lag gjerne en større porsjon av sausen, for den kan like gjerne brukes som pastasaus dagen etter. Hvem sa sunn mat er kjedelig mat? Til en liten rund pizza (en sulten eller to småsultne personer) trenger du:

Ingredienser

  • 50g havregryn, lettkokte
  • 75g havremel
  • 1/2 ts bakepulver
  • En klype salt
  • 1 stort egg
  • 1 – 2 dl vann
     

Sausen

  • 2 champignon
  • 1 sjalottløk
  • Hvitløkskrydder eller et lite fedd hvitløk
  • En klype tørket timan
  • 1/4 – 1/2 ts nykvernet pepper
  • Ca. 50g philadelphiaost
  • 3-4 ss melk
  • Topping
  • Revet ost
  • Soltørket tomat (i olje, tørket med håndklepapir)
  • Rødløk
  • Vårløk
  • Strandaskinke (eller annen skinke/spekeskinke/bacon)
  • Ristede pinjekjerner eller solsikkekjerner
     

Oppskrift

Pizzabunnen: Sett ovnen på 200 grader. Rør raskt sammen alle ingrediensene til pizzabunnen i en bolle og tilsett vann til du har en seig/litt rennende masse. Bruk en slikkepott eller en skje og smør “deigen” utover en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, slik at den stivner og begynner å bli sprø. Avkjøl deretter i ca. 10 minutter. Dette er avgjørende for å unngå å få en myk pizzabunn.

Sausen: Finhakk sjalottløk og skjær sopp i små biter. La det hele surre i litt olje i en liten kjele til løken er blank og myk og soppen er gyllen. Tilsett hvitløk, timian og pepper og la det surre med i ytterlige 2 minutter. Trekk kjelen bort fra platen, tilsett philadelphiaos og melk og bland god. Gi det hele et raskt oppkok før du trekker kjelen til side igjen og moser alt med en stavmikser. Tilsett mer melk/fløte til passe konsistens hvis det trengs og smak eventuelt til med ekstra krydder.

Smør sausen utover bunnen og topp med revet ost, soltørket tomat i biter og rødløk og vårkløk i skiver. Stek pizzaen ved 200 grader i nye 10-15 minutter, eller til osten er gyllen. Legg en neve pinjekjerner eller solsikkekjerner inn i ovnen (ved siden av pizzaen) de siste minuttene av steketiden.

Etter steking: Topp pizzaen med strandaskinke, ristede kjerner og frisk basilikum og nyt! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg