Gulrotjuice – en skikkelig vitaminboost

Høsten er definitivt forkjølelse- og influensasesong, og da kan det være greit med en liten ekstra vitaminboost. Juice er enkelt, sunt og godt og kan lages av de fleste typer frukt og grønnsaker. I denne juicen får du sødme fra gulrøttene og syre fra sitronen, i tillegg til ananas og eple som gir god smak. Oppskriften er hentet fra denne boken. Her får du masse vitaminer og god smak på en gang! Det eneste du trenger å huske på er at juice er ferskvare, og at den derfor bør drikkes i løpet av 1-3 dager. Oppbevar den kaldt i lukket flaske.

Ingredienser

  • 3 epler
  • 1 sitron
  • 3-6 cm ingefær
  • 3/4 ananas
  • 6 gulrøtter
     

Oppskrift

Skyll og skrubb gulrøttene og skjær av enden. Skjær av skallet på ananasen og del ananas og epler i passende biter så du får dem ned i juicemaskinen. Jeg tar også ut eplekjernen. Skrell sitron og ingefær. Så er det bare å juice i vei! Rekkefølgen er ikke veldig viktig, men for å få mest mulig ut av ingefæren bør den tilsettes mellom andre ingredienser (altså ikke helt til slutt). Sitronen bør tilsettes helt til slutt. Juicen er aller best kald, så ha den gjerne i kjøleskap en stund før servering, eller server med isbiter. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg