Lun rødbetesalat med gulrot og appelsin

Høsten har kommet for fullt, noe som betyr at de norske rotgrønnsakene er på sitt aller beste. Denne høstlige salaten har jeg laget etter oppskrift fra kiwi sitt oppskriftshefte, men med noen små justeringer. Salaten er full av gode smaker og flotte farger, og er definitivt noe du bør prøve hvis du har lyst på en lett og smakfull lunsj eller middag.

Ingredienser (to porsjoner)

  • 2-4 gulrøtter
  • 3 små eller 2 middels store rødbeter
  • 1 appelsin
  • 1 pose babyleaf mix (eller annen salat)
  • En god neve rosiner
  • Valnøtter, gresskarkjerner
  • Fetaost
  • Akasiehonning
  • Rundstykker eller godt brød til servering
     

Oppskrift

Sett ovnen på 200 grader. Skrell rødbeter og gulrøtter og skjær rødbetene i båter og gulrøttene i staver. Ha litt olivenolje, salt og pepper over rødbetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie. La dem bakes i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de er møre og finne. Legg gulrøttene inn i ovnen når det er 15-20 minutter igjen av steketiden (avhengig av størrelsen på gulrotstavene). Legg nøtter og frø inn i ovnen de siste 5 minuttene for å få frem den gode smaken (pass godt på underveis så ikke det svir seg).

Skrell og skjær appelsinen i skiver. Ha salat, appelsinskiver, rosiner, lune rødbeter og gulrøtter på en tallerken. Smuldre over fetaost og topp med valnøtter og gresskarkjerner. Ringle over litt akasiehonning og server salaten sammen med litt godt brød. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg