Fylt ananas med kylling og ris

Fylt ananas med kylling og ris er en super hverdagsmiddag hvis du har lyst på noe som er litt annerledes. Du må selvfølgelig ikke servere retten i ananasen, men jeg synes det er med på å gjøre retten litt mer spennende og eksotisk. Har du ris til overs fra gårsdagens middag går det enda fortere. Høstmørket gjør fotograferingen vanskelig for en amatørfotograf, men det viktigste er uansett at maten smaker godt – ikke hvordan den ser ut på bildene! Oppskriften passer til 1 person. 

Ingredienser

  • ½ ananas i store terninger
  • 1 kyllingfilet (ca. 200g)
  • Salt og pepper
  • 1 ss hoisin saus
  • 1 ss soyasaus
  • Litt brunt sukker etter smak
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl kyllingbuljong/fond (ferdig utblandet)
  • Ekstra: cashewnøtter, vårløk, sesamfrø
  • Ønsket mengde ris, gjerne fullkorn
     

Oppskrift

Kok ris etter anvisning på pakken og rist sesamfrø i tørr panne.

Hul ut ananasen, skjær ananaskjøttet i terninger (kast den harde kjernen), og sett til side. Skjær kyllingfilet i små terninger og stek i varm panne med litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha ananas i samme panne som kyllingen har vært og tilsett hoisinsaus, soyasaus, brunt sukker og finhakket hvitløk og la det hele surre i 1-2 minutter. Tilsett deretter kyllingkraft og la blandingen koke til det tykner litt. Sausen skal ha en sirupsaktig konsistens. Blir den ikke tykk nok kan du tilsette maizena rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett deretter kyllingen. La det hele småkoke så kyllingen blir ordentlig varm. Vend inn usaltede cashewnøtter til slutt. Anrett kylling og ris i uthulet ananas, strø sesamfrø over kyllingdelen og vårløk over risen og server!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg