Eltefritt brød med gulrot og valnøtter

Jeg fortsetter med å lage mer bakst med grønnsaker. I dag er det eltefritt brød i brødform som står på menyen. Brødet inneholder finrevet gulrot, noe som gir brødet mye saftighet og smak. I tillegg tilsatte jeg litt grovhakkede valnøtter for både crunch og smak. Valnøttene gjør også brødet litt mørkere i fargen. Som all annen eltefri bakst er også dette brødet utrolig lettvint å lage: det krever ikke kjøkkenmaskin, gir lite oppvask og blir ufortjent godt i forhold til hvor lite arbeidsinnsats og -tid du trenger å legge inn.

Ingredienser (Ett brød)

  • 200g siktet hvetemel
  • 270g ønsket type grovmel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 30g havregryn, lettkokte
  • 50g valnøtter, knust grovt med hendene
  • 1 stor (ca. 100g) gulrot, finrevet
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • Havregryn og gresskarkjerner til topping, kan sløyfes
     

Oppskrift

Bland hvetemel, grovmel, gjær, havregryn og valnøtter i en bolle. Tilsett vann, gulrot og salt og rør godt. Deigen skal være ganske løs, men ikke flytende. Tilsett eventuelt mer mel, men husk at havregrynene gjør at deigen blir litt mer fast etter en stund. Dekk bakebollen med plast og la deigen stå til heving i romtemperatur i 8-10 timer eller over natten.

Sett ovnen på 260 grader over- og undervarme. Hell deigen i en brødform kledd med bakepapir, dekk til og la den etterheve i ca. 30 minutter til ovnen er varm. Dryss over litt havregryn og gresskarkjerner hvis du ønsker det. Sett brødet på midterste rille, senk temperaturen til 210 grader og la brødet steke i ca. 45 minutter. Avkjøles på rist og nytes med favorittpålegget ditt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg