Spinatrull med kalkun

Jeg er egentlig ikke spesielt glad i spinat i seg selv, men av en eller annen grunn har jeg i det siste hengt meg helt opp i spinat som tilsetning i diverse bakst og matretter. Denne gangen falt valget på spinatrull fylt med kalkun. Oppskriften på rullen er hentet fra bloggen til Camilla Drabo (link til oppskriften hennes her). I Danmark er det visstnok mest vanlig å fylle spinatrullen med kremost og laks, men her har jeg fylt den med kalkunpålegg og smøreost.

Ingredienser

 • 1 pose (200g) fersk spinat, renset og vasket
 • 1,5 ss fin sammalt hvete (kan erstattes med andre melsorter)
 • 3 egg
 • Salt og pepper
   

Fyll

 • Smøreost med kylling (eventuelt snøfrisk, philadelphiaost eller liknende)
 • Røkt kalkunpålegg (eventuelt annet kjøttpålegg, røkelaks eller liknende)
 • Agurk
 • Paprika
 • Sitronsaft, kan sløyfes
 • Krydder: gressløk, salt og pepper
   

Oppskrift

Damp spinaten i ca. 10 minutter og la den renne av seg på litt håndklepapir. Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skill eggene og ha eggeplommene i en blender/stavmikser sammen med mel, salt og pepper. Tilsett spinat og blenderen til du har en jevn masse. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i spinatblandingen med en slikkepott.

Fordel spinatmassen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøles på rist.

Mens spinatbunnen avkjøles kan du lage klart fyllet. Her kan du variere i det uendelige og bruke det du liker best. Her har jeg brukt smøreost med kylling, men lag gjerne din egen smøreost av philadelphiaost og friske urter – det blir nok enda bedre! Skjær agurk og paprika i tynne strimler/skiver med en potetskreller.

Når spinatbunnen er avkjølt (etter ca. 15 minutter) vender du den over på et nytt bakepapir og drar av papiret den har blitt stekt på. Smør et lag med smøreost over hele bunnen. Legg deretter på skiver av favorittpålegget ditt, agurk og paprika (eventuelt andre grønnsaker/salat). Topp det hele med krydder og litt frisk sitronsaft og rull bunnen relativt stramt fra langsiden. Pakk spinatrullen inn i plastfolie og la den stå kaldt noen timer, gjerne over natten. Skjær deretter rullen i skiver og server.  

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg