Sunnere fastelavnswraps

I morgen er det både fastelavn og morsdag, og hva er vel bedre enn å feire med deilig gjærbakst? Denne gangen har jeg laget en litt sunnere variant av de tradisjonelle hvetebollene med krem/vaniljekrem. Sukkeret er erstattet med sukrin gold. Sukrin gold er en kalorifattig sukkererstatning. Sukrin er naturlig, gir ingen blodsukkerstigning og er ikke skadelig for tennene. Videre er noe av hvetemelet erstattet med fibramel og havremel. Dette gir saftige boller som er mer mettende og fiberrike enn vanlige hveteboller.

Ingredienser (Ca. 9 boller/wraps)

  • 2 dl melk
  • 75g meierismør
  • 75g kesam
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 80g sukrin gold
  • 1,5 ts kardemomme
  • 50g havremel
  • 50g fibramel
  • 300g siktet hvetemel
     

Fyll

  • Creme fraiche (lett eller vanlig)
  • Vaniljekvarg (evt. vaniljekrem, vaniljekesam eller vaniljeyoghurt)
  • Syltetøy
  • Friske bær
     

Oppskrift

Smelt smør og tilsett melk. La blandingen bli fingervarm før du rører inn gjæren. Ha gjærblandingen i en bakebolle sammen med kesam og sukrin gold og rør godt.

Bland hvetemel, fibramel, havremel og kardemomme i en egen bolle før du har det i kjøkkenmaskinen sammen med de andre ingrediensene. Elt til deigen er blank og smidig og slipper bollen. Det kan se ut som at deigen er litt for klissete, men dette blir bedre etter heving, ettersom havremelet trekker til seg mye fuktighet. La deigen heve i 1-1,5 time.

Del deigen i ni emner (ca. 90 gram) og form dem til runde boller. La dem etterheve i ca. 45 minutter. Deretter kan du enten steke bollene på vanlig vis ved 200 grader i 12-15 minutter, eller du kan lage fastelavnswraps som jeg har gjort her. Hvis du vil lage wraps kjevler du bollene til runde leiver med en størrelse på ca. 20 cm i diameter (ca. 2mm tykke). Stek dem på svak varme i en stekepanne til de er gjennomstekt, men ikke brune. Avkjøles på rist under et rent kjøkkenhåndkle.

Bollene er gode som de er, men også supre fastelavnsboller eller -wraps. La dem avkjøles helt før du fyller dem. Her har jeg laget en litt lettere variant enn den tradisjonelle krem- og vaniljekrembollen. Pisk creme fraiche til krem og vend inn vaniljekvarg. Fyll deretter wraps med jordbærsyltetøy, creme fraiche-vaniljekrem og friske jordbær, dryss over litt melis og nyt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg