Müslibarer uten tilsatt sukker

God søndag! For meg går søndagene vanligvis til gåtur, baking eller begge deler. I dag ble det baking av müslibarer til turen litt senere i dag. Sunne, næringsrike og gode, og raske å røre sammen. Müslibarer er perfekt å ha med på farten, i veska, på skitur eller når du trenger litt påfyll av energi. For en ekstra god variant kan du dyppe barene i smeltet sjokolade eller ringle litt smeltet sjokolade over dem. Bruk det du har av nøtter og kornblandinger og tilpass etter egne smakspreferanser med salt og søtt.

Ingredienser (ca .5 stk)

  • 1 egg
  • 15g sukrin gold
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts havsalt
  • 50g havregryn
  • 35g hakkede nøtter
  • 15g kokosmasse
  • 15g rosiner
     

Oppskrift

Sett ovnen på 180 grader. Legg nøttene på et stekebrett og sett dem inn i ovnen mens du gjør klart resten. Nøttene skal stekes til de blir lett gyldne slik at aromaene kommer bedre frem. Pass godt på så ikke det svir seg, for dette går fort mot slutten!

Pisk lett sammen egg, sukrin gold og vanilje i en bolle. Grovhakk nøttene og bland sammen det tørre for seg før du vender det godt inn i eggeblandingen. Ha blandningen over i en passende form kledd med bakepapir. Jeg brukte omtrent halvparten av en liten brødform, så hvis du lager dobbel porsjon vil nok en liten brødform passe perfekt (litt avhengig av hvor tykke du vil ha dem). Bruk baksiden av en skje til å presse blandingen litt sammen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, eller til overflaten er lett gyllenbrun på toppen. Avkjøl helt før du deler den opp i passende biter. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg