Rask og enkel coleslaw

Grillsesongen er allerede i gang igjen, og da passer det jo godt med en oppskrift på coleslaw. Coleslaw blir som oftest brukt som tilbehør til grillmat, men lag gjerne opp en god porsjon når du først er i gang, for den er også helt super som påleggssalat. Denne gangen har jeg brukt rød hodekål istedenfor den tradisjonelle kålen som vanligvis brukes. Jeg synes dette gir en nydelig farge og ekstra god smak, men du kan fint bytte ut rød hodekål med vanlig hodekål. Dette er en enkel grunnoppskrift, men tilsett gjerne andre grønnsaker og krydder etter eget smak og behag. Som tilbehør til to personer trenger du: 

Ingredienser

  • Ca. 150g rødkål (kan erstattes med vanlig grønn hodekål)
  • 1 gulrot
  • 1/2 syrlig eple
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majones
  • 1-2 ss sitronsaft og/eller hvitvinseddik
  • Salt, pepper og sukker
     

Oppskrift

Skjær rødkål og eple i tynne strimler og riv gulroten på den grove siden av rivjernet og bland grønnsakene i en stor bolle. I en egen skål rører du sammen creme fraiche og creme fraiche. Smak til dressingen med sitronsaft/hvitvinseddik (jeg bruker helst en blanding av disse to), salt, pepper og en klype sukker. Ha dressingen over i bollen med grønnsakene og vend det hele sammen med en slikkepott. Oppbevar i kjøleskap frem til servering. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg