Rask chicken curry

God og hjemmelaget mat trenger verken å være vanskelig eller tidkrevende. Kylling og karri er en smakfull og velkjent kombinasjon, og denne varianten tar faktisk ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke ris. Det er matbloggeren Ina-Janine som står bak denne oppskriften, og du finner link til oppskriften hennes her. Oppskriften nedenfor er så godt som helt lik, med kun noen bittesmå justeringer. Til to personer trenger du: 

Ingredienser

  • 3 fedd hvitløk
  • En bit ingefær, ca. 1 cm
  • 1 ss karripulver (begynn med litt og smak til, særlig hvis du bruker hot karri)
  • 1/2 ss spisskummen
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 1 løk (jeg brukte 1/2 gul løk og 1/2 rødløk)
  • 1 dl utblandet kyllingbuljong
  • Noen spiseskjeer creme fraiche
  • 1 rød paprika
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk koriander og ris til servering, gjerne godt brød/naan-brød
     

Oppskrift

Begynn med å sette risen på kok (følg anvisningen på pakken). Blir risen ferdig før Curry-retten kan du skru av varmen og la den stå og trekke under lokk.

Når jeg lager curry (og ved matlaging generelt) synes jeg det er best å gjøre alt klart på forhånd. Da går selve matlagingen som en lek, og du slipper unødvendig stress. Finhakk hvitløk og ingefær og skjær paprika, løk og kyllingfilet i grove terninger. Gjør også klar buljongen på forhånd for å gjøre det mest mulig lettvint for deg selv.

Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og ingefær i va. 1/2 minutt. Tilsett karripulver og spisskummen og fres videre. Ha i kyllingen og la det steke noen minutter før du tilsetter tomatpuré og løk. La det hele steke videre til løken begynner å bli blank og kyllingen har fått litt farge. Curryen skal trekke noen minutter etterpå, så det er bare en fordel om kyllingen ikke er gjennomstekt helt enda. Hell i buljong og la det koke opp. Sett på lokk og la curryen småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn noen spiseskjeer med creme fraiche (eventuelt matyoghurt) og paprika og la det koke videre under lokk i nye 10 minutter. Curryen er ferdig når kyllingen er gjennomkokt. Hvis du synes den er for tynn kan du enten la det koke noen minutter uten lokk eller tilsette litt maizena utblandet i litt kaldt vann.

Server chicken curry med kokt risk, frisk koriander og naanbrød (eventuelt annet godt brød) og nyt en rask, enkel og ikke minst smakfull hverdagsmiddag!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg