Hjemmelaget enchiladasaus

Hjemmelaget enchiladasaus er overraskende enkelt, og mange ganger bedre enn den du kjøper! I tillegg kan du smake den til så du får den akkurat slik du vil ha den. Her har jeg tatt utgangspunkt i Vegetarbloggen sin oppskrift på enchiladasaus, men jeg har gjort noen små justeringer for å tilpasse den etter egen gane. Sausen kan brukes både varm og kald, som enchiladasaus, suppebase eller dip. Her er det mange muligheter. Får du mye til overs kan fryse ned sausen i fryseposer/ziplock-poser og tine opp etter behov.

Ingredienser

  • 0,25 dl nøytral olje
  • 1 ss chilipulver (mitt er extra hot, smak til!)
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1/2 ts røkt paprika (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl ferdig utblandet buljong (jeg bruker kyllingbuljong)
  • 1 boks hakkede tomater
     

Oppskrift

Varm opp oljen på medium varme i en tykkbunnet kjele. Ha i krydder og salt og la det surre i noen minutter. Rør inn hvetemel og spe med buljongvann mens du visper. La gjerne blandingen småkoke i 1-2 minutter når du har blandet inn all buljongen før du tilsetter hakkede tomater. La deretter sausen småkoke i ca. 10 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak eventuelt til med mer salt og krydder. La sausen koke litt ekstra hvis du synes den er for tynn. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg