Hjemmelaget enchiladasaus er overraskende enkelt, og mange ganger bedre enn den du kjøper! I tillegg kan du smake den til så du får den akkurat slik du vil ha den. Her har jeg tatt utgangspunkt i Vegetarbloggen sin oppskrift på enchiladasaus, men jeg har gjort noen små justeringer for å tilpasse den etter egen gane. Sausen kan brukes både varm og kald, som enchiladasaus, suppebase eller dip. Her er det mange muligheter. Får du mye til overs kan fryse ned sausen i fryseposer/ziplock-poser og tine opp etter behov.
Ingredienser
- 0,25 dl nøytral olje
- 1 ss chilipulver (mitt er extra hot, smak til!)
- 1 ss spisskummen
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts røkt paprika (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 2 ss hvetemel
- 2 dl ferdig utblandet buljong (jeg bruker kyllingbuljong)
- 1 boks hakkede tomater
Oppskrift
Varm opp oljen på medium varme i en tykkbunnet kjele. Ha i krydder og salt og la det surre i noen minutter. Rør inn hvetemel og spe med buljongvann mens du visper. La gjerne blandingen småkoke i 1-2 minutter når du har blandet inn all buljongen før du tilsetter hakkede tomater. La deretter sausen småkoke i ca. 10 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak eventuelt til med mer salt og krydder. La sausen koke litt ekstra hvis du synes den er for tynn.