Potetsalat er for mange uslåelig tilbehør til grillmaten, men den kan også brukes på brødskiva under kjøttpålegget. Det finnes mange ulike varianter å få kjøpt på markedet, både kremet og med vinagrette, i tillegg til det uendelige antall oppskrifter du kan finne på nett. Selv om jeg ikke har noe i mot å spise “vanlig”, kjøpt potetsalat synes jeg det er gøy å lage min egen. Her har jeg byttet ut rømme/creme fraiche med kesam, og byttet ut vanlig majones med en lettvariant. I tillegg brukes majonesen mer som en smakstilsetning enn som en dressingbase, ettersom det er en veldig liten andel majones i forhold til kesam. Resultatet er en smakfull, proteinrik og enkel potetsalat som kan nytes med den beste samvittighet. Husk at oppskriften bare er veiledende, så tilpass kesam/majones-forholdet etter eget smak og behag! Til to porsjoner trenger du:
Ingredienser
- 2 store/3 middels poteter
- 1/2 syrlig eple
- 1/2 – 1 vårløk
- Ca. 2 ss finhakket persille
- 125g kesam (eventuelt rømme/creme fraiche)
- 1-2 ts majones
- Sitronsaft
- Salt og pepper
- En liten klype sukker/sukrin gold
Oppskrift
Vask potetene og kok dem til de er møre og fine. La dem avkjøles før du deler dem i passe store terninger. Jeg synes det er godt å beholde skallet på, men skrell gjerne potetene etter koking hvis du ønsker det.
Mens potetene avkjøles kan du lage dressingen. Ha kesam og majones i en egen bolle og bland godt. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker. Skjær eplet i små terninger og finhakk vårløk og persille. Bland grønnsakene med dressingen og smak den til før du vender potetene inn i dressingen. Oppbevares kaldt frem til servering.